Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Για την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ

Της Ειρήνης Καλέση

Τον περασμένο Νοέμβρη, ο Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ μέχρι τον Μάιο. Πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε ότι θα επισκεφτεί την πόλη για τα εγκαίνια της καινούριας καταστροφικής απόφασης, που οδήγησε τους Παλαιστινίους να αρνηθούν την Αμερική ως μεσάζοντα στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Βέβαια, αυτό ίσως είναι καλύτερο για την κατάσταση δεδομένης της ισχυρής υποστήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Ισραήλ. Σκέφτηκα να συνθέσω ένα γράμμα προς τον Trump για να θυμίσω τα λεγόμενα και τις πράξεις του όπως και το αίμα που στάζει από τα χέρια του αλλά και των προηγουμένων αμερικανικών κυβερνήσεων.

Κύριε Τrump,

Δε θέλω να ξεκινήσω με κατηγορίες γι’ αυτό θα ξεκινήσω με μια αλήθεια. Είστε ο πρόεδρος που άλλοι ήθελαν και άλλοι απεύχονταν. Ακόμα και οι πιο φανατικοί ομοϊδεάτες και υποστηρικτές σας φαντάζομαι ότι δεν πίστευαν ότι θα αντιμετωπίζατε ολόκληρη τη Γη σαν το τσαρδάκι σας, σαν μια παρτίδα Risk για την απόλυτη κυριαρχία. Βέβαια, ενώ προβαίνετε σε αλλαγές και αποφάσεις με μια απίστευτη ευκολία και ηρεμία, έχετε μια βασική αδυναμία (πέρα από όλα τα άλλα άπειρα ψεγάδια του χαρακτήρα σας). Έχω την εντύπωση ότι μάλλον δεν ήσασταν πολύ καλός στην Φυσική στο σχολείο. "Η κάθε δράση έχει μια αντίδραση" μας δίδαξε ο Νεύτωνας μέσω του καθηγητή μας στη 2α Γυμνασίου. Εσείς το ξεχάσατε μάλλον ή απλά δεν σας ενδιαφέρει καθόλου. Από ό, τι φαίνεται νομίζετε ότι χρίζοντας την Ιερουσαλήμ κορωνίδα της αμερικανικής αυτοκρατορίας στην Μέση Ανατολή και μεταφέροντας την Πρεσβεία εκεί, θα πάρετε ένα μεγάλο μπράβο από τους Αμερικανούς πολίτες και θα αποδείξετε ότι ο Clinton, o Bush και ο Obama ήσαν απλά δειλοί που δεν το πήραν ποτέ απόφαση από το 1995 μέχρι τώρα. Αυτό δεν είναι απλά εγωιστικό, είναι εγκληματικά παιδιάστικο. Οι προκάτοχοί σας είχαν πολύ ισχυρούς πολιτικούς λόγους να μην πάρουν μια τέτοια απόφαση, προστατεύοντας τους εαυτούς τους και τα συμφέροντά τους φυσικά. Βέβαια, σαν businessman δεν σας αφορούν οι ανθρώπινες ζωές, η εξαθλίωση ή εξάλειψή τους όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά σας.

Φυσικά, δεν μπορώ να μη σχολιάσω το αστείρευτο χιούμορ σας κατά την ανακοίνωση της απόφασής σας γιατί αποκλείεται οι ατάκες "My announcement marks the beginning of a new approach to the conflict between Israel and the Palestinians" και "This is a long overdue step to advance the peace process and to work towards a lasting agreement" να είναι κυριολεκτικές. Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θα πιστέψει ότι η θέση σας σε μια πολυετή και αιματηρή διαμάχη σε μια τόσο εύθραυστη χρονική περίοδο έχει ως κεντρικό σκοπό να επικρατήσει ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Η ομιλία σας έμοιαζε να ήταν σκετσάκι του Saturday Night Live που σατιρίζει το πρόσωπό σας και όχι μια σοβαρή και συνειδητοποιημένη αντιμετώπιση μιας κατάστασης που έχει και θα έχει βαθιές συνέπειες για όλο το κόσμο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων και όχι μόνο.

Προφανώς, δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι εσείς και οι προκάτοχοί σας έχετε σαν χόμπι τις διαμάχες, τους πολέμους και γενικά το χάος. Με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα που προωθείτε και υπηρετείτε, εκπληρώνονται πολύ πιο εύκολα μιας και οι αληθινοί σας σκοποί παρουσιάζονται σαν ψιλά γράμματα μέσα στη δίνη της καταστροφής που προκαλείτε. Προσωπικά, πιστεύω ότι πάσχετε από το σύμπλεγμα του Σωτήρα και θέλετε τόσο πολύ έναν πόλεμο που να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και να βαυκαλιστείτε γι’ αυτόν. Παρεμπιπτόντως συγχαρητήρια στις δυνάμεις που σας επέλεξαν για αυτή τη θέση, ήξεραν τι έκαναν. Βέβαια μπράβο και σε εσάς για την επιλογή του David M. Friedman ως Πρέσβη στο Tel Aviv που είναι ένας hardcore Εβραίος υπέρ των ισραηλινών τακτικών του και διψασμένος για αίμα.

Η φετινή χρονιά θα είναι γεμάτη αντιδράσεις, δηλώσεις, ψηφοφορίες και πράξεις εκφοβισμού και αντιποίνων που θα ρίξουν και άλλο λάδι στη φωτιά που ανάψατε. Μια φωτιά επικίνδυνη, βίαιη και αλαζονική, που επιταχύνει μια κατάσταση που κοχλάζει για πολύ καιρό. Θρησκείες θα γίνουν στρατόπεδα, πιστοί θα γίνουν μόνιμοι στρατιώτες και ο Παράδεισος θα κλείσει τις πόρτες του γιατί η μπόχα από τη Γη θα κατακλύσει τον ουρανό. Δε θέλω να φανταστώ το αίμα που κυλά και θα κυλά στην Ιερουσαλήμ και οπουδήποτε αλλού, η φωτιά σας θα φουντώσει συνειδήσεις και θα οπλίσει χέρια από πάσα προέλευση. Η Ιερουσαλήμ δεν θα είναι ποτέ η ίδια, τοπογραφικά, πληθυσμιακά και πνευματικά. Και αυτά τα χέρια που θα την αγκαλιάζουν σφιχτά, θα συνεχίζουν να λερώνουν την Αστερόεσσά σας ανεξίτηλα που μόνο με σημαία δε μοιάζει πια. Το λευκό χρώμα έχει χαθεί προ πολλού ούτε αστέρια ούτε ρίγες φαίνονται πια. Το μόνο που έχει μείνει είναι ένα πανί που στάζει αίμα στα χέρια όποιου το αγγίζει. Κόκκινο, λοιπόν, είναι και θα είναι το χρώμα του αιώνα μας. Ο κόσμος θα το ξέρει ως θάνατο αλλά τα media θα το βαφτίσουν μόδα...

Με καμμία εκτίμηση,
Ειρήνη

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?