ÏÄÇÃÉÅÓ - ÐËÇÑÏÖÏÑÉÅÓ 

Πληροφορίες

-Αρχικά δεχόμαστε video μέσω wetransfer, dropbox ή ήδη ανεβασμένο από εσένα στο youtube, στέλνοντας το αντίστοιχο link στο myfreedom@freedomtv.gr.

-Απόφυγε να μας το στείλεις απευθείας στο mail ως συνημμένο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη φτάσει ποτέ!

-Κείμενα και προτάσεις μπορείς να τα στείλεις απευθείας στο mail χωρίς κανένα περιορισμό.

-Το video είναι καλό να είναι πρωτότυπο και πρέπει να είναι δικό σου, να το έχεις δημιουργήσει εσύ. Για να μπορούμε να το προβάλουμε με την άδειά σου.

-Να μην ξεπερνάει το 1 λεπτό. (Αν ξεφύγει λίγο, δεν τρέχει και τίποτα...)

-Να μην προσβάλλει ή εκθέτει συμπολίτες μας (εκτός από αυτούς που πρέπει να εκτεθούν και να προσβληθούν)



Συμβουλές

1. Δεν παριστάνουμε τους αντικειμενικούς. Αναζητούμε και αναδεικνύουμε την αλήθεια, χωρίς να κρύβουμε τον υποκειμενισμό μας. Δεν παριστάνουμε ότι είμαστε αντικειμενικοί, δεν κρύβουμε τη θέση μας, τις τυχόν ελλείψεις μας, τις επιλογές μας. Αποδίδουμε την πραγματικότητα μέσα από τη δική μας σκοπιά

2. Μιλάμε απλά, σεβόμαστε τους λαϊκούς ανθρώπους Ο μαγνητοσκοπημένος λόγος είναι ένας τρόπος μετάδοσης της εμπειρίας και της ιστορίας. Η μαρτυρία έχει τεράστια δύναμη που έγκειται τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο που δίνεται. Η απλότητα και η αμεσότητα είναι δύναμη. Η γνήσια έκφραση είναι δύναμη.

3. Δεν κάνουμε τους έξυπνους: Δεν ξεκινάμε την μαγνητοσκόπηση κάνοντας μάθημα στον θεατή. Η πραγματική δύναμή μας είναι να παραμερίζουμε την προσωπική γνώση μας, γιατί δεν είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές της πληροφορίας αλλά το γεγονός.

4. Η κάμερα αποτυπώνει-περικλείει το περιβάλλον

Δίνουμε την έμφαση στο περιβάλλον και στο γεγονός. Πρωταγωνιστής είναι η κατάσταση που καλύπτουμε.

5. Κάνουμε follow-up

Τα video μας στοχεύουν να παρουσιάσουν γεγονότα, όχι να τα απομονώσουν. Δεν αρκούμαστε στη μαγνητοσκόπηση ενός προβλήματος, μιας καταγγελίας ή μιας μαρτυρίας. Μας ενδιαφέρει και η λύση καθώς και η επανεξέταση του ζητήματος, ως δικαίωμα ενημέρωσης για την εξέλιξή του.

6. Η ανθρώπινη δύναμη στο επίκεντρο

Στο υπόστρωμα των ρεπορτάζ σφυρηλατείται ένα θεμελιώδες μήνυμα στήριξης της αξιοπρέπειας και της δύναμης των πολιτών που μάχονται και είναι ικανοί να αντιστέκονται στις χειρότερες επιθέσεις, να αντιδρούν, να ανατρέπουν, να δημιουργούν

7.Διεκδικούμε το δικό μας μέσο

Δεν υπάρχουν κανόνες ύφους και μορφής, δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τα μέσα που έχουμε απορρίψει. Θέλουμε να χτίσουμε έναν νέο τρόπο κι ένα νέο μέσο ενημέρωσης: φτιάχνουμε τα video που θα θέλαμε να βλέπουμε

8. Σεβόμαστε και δεν παραβιάζουμε την προσωπική ζωή και την ιδιωτική σφαίρα των συμπολιτών μας

Τα video μας έχουν ως θέμα γεγονότα που μας αφορούν ως πολίτες. Δεν μας αφορά η προσωπική ζωή των συμπολιτών μας. Δεν λειτουργούμε ως "κλειδαρότρυπα", δεν κινηματογραφούμε συμπολίτες μας εν αγνοία τους ή χωρίς τη συναίνεσή τους.

9. Η παιδική ηλικία είναι απαραβίαστη.

Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά, σεβόμαστε το πρόσωπο και την αξιοπρέπειά τους, δεν κινηματογραφούμε παιδιά χωρίς τη συναίνεση των γονιών τους.

10. Οι πολίτες είναι οι πιο δυνατοί δημοσιογράφοι

Οι πολίτες έχουν τη δύναμη και το κριτήριο να αναγνωρίσουν και να αναδείξουν τα σημαντικά για τις ζωές όλων μας.