Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Παραίτηση ή Αγώνας

Της Σπυριδούλας Ευταξία, Φοιτήτριας

Ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα; Ζούμε σε μία ελεύθερη χώρα; Έχουμε δικαιοσύνη; Έχουμε ισονομία; Τα δικαιώματά μας γίνονται σεβαστά; Η νέα γενιά έχει προοπτικές στην Ελλάδα;

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας έχει παραδοθεί κομμάτι-κομμάτι από τους κυβερνώντες στους δανειστές. Όλες οι αξίες και τα ιδανικά του λαού μας έχουν καταλυθεί στον βωμό των μνημονίων. Όλα όσα κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες από τους προγόνους μας, έχουν παραδοθεί από λίγους για λίγη ακόμη εξουσία. Η δημοκρατία έχει καταλυθεί, η ελευθερία έχει εξαφανιστεί, η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται, τα ανθρώπινα κεκτημένα εξαφανίζονται, η χώρα έχει ξεπουληθεί. Όχι από τον λαό, αλλά από τις κυβερνήσεις, στο όνομα του λαού.

Με αυτά τα δεδομένα, ο λαός οφείλει να ξεσηκωθεί. Θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει. Διότι, εντός της σκληρής πραγματικότητας που ζούμε, μέσα στην τραγική κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάσταση, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Εάν μείνουμε αμέτοχοι, δεν έχουμε το δικαίωμα να λεγόμαστε «άνθρωποι».

Οι συνθήκες μάς καθιστούν δούλους. Στις συνθήκες που μας επιβάλλουν να αποκτήσουμε τρία πτυχία και πέντε μεταπτυχιακά, για να μείνουμε τελικά άνεργοι, στις συνθήκες που μας αναγκάζουν να μεταναστεύσουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, στις συνθήκες που θα μας αφήσουν στον δρόμο, γιατί οι τράπεζες θα μας πάρουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού, πρέπει να απαντήσουμε. Όλοι!

Ή θα πέσουμε στα αντικαταθλιπτικά και θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να αποδεχόμαστε ως «άξιοι της μοίρας μας» όσα συμβαίνουν εναντίον μας, ή θα καθίσουμε στον καναπέ μας βλέποντας τηλεόραση με την ρητορική «Τα πράγματα δεν αλλάζουν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.», ή θα βγάλουμε διαβατήριο για να φύγουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ή θα αγωνιστούμε. Εδώ! Διεκδικώντας τη ζωή μας. Κατακτώντας την Ελευθερία μας. Συμμετέχοντας και αποφασίζοντας. Παίρνοντας την ζωή στα χέρια μας και αλλάζοντας τη χώρα μας.

Μόνο μέσα από τον αγώνα, είναι δυνατόν να κατακτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε και όλα όσα μας ανήκουν. Μόνο μέσα από τον αγώνα μπορεί να αποκατασταθεί η δημοκρατία, να επανακτηθεί η ελευθερία και η δικαιοσύνη, να ανακτηθεί το κράτος δικαίου και να τηρηθούν τα δικαιώματά μας. Μόνο μέσα από τον αγώνα θα αποδείξουμε ότι το δικαίωμά μας στη ζωή δεν είναι ούτε ανέφικτο, ούτε ακατόρθωτο. Είναι αδιαπραγμάτευτο και θα το κατακτήσουμε. Παλεύοντας!

Δεν πρόκειται να παλέψει κανείς άλλος για εμάς. Καμία κυβέρνηση και κανένας «πολιτικός σωτήρας». Άλλωστε, δεν υπάρχουν πολιτικοί σωτήρες. Οι μόνοι που μπορούν και πρέπει να παλέψουν για εμάς, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αποκλειστικά και μόνο εμείς.

Εν κατακλείδι, εάν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι στη χώρα μας, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα δικαιώματά μας, οφείλουμε να κατακτήσουμε και να αποκτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Αυτά που κάποιοι μας έχουν αφαιρέσει. Με αγώνα, επιμονή, δύναμη και ανυπακοή στο καθεστώς.

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?