Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Κατάθεση ψυχής

Του Γιάννη Κάϊρα, υποψήφιου βουλευτή στο Ν. Μαγνησίας με τον συνδυασμό Πλεύση Ελευθερίας - Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ακολουθεί κατάθεση ψυχής

Με λένε Γιάννη Κάϊρα και γεννήθηκα στον Βόλο της πανέμορφης Μαγνησίας

Πολιτικός δεν είμαι και δεν θα πω ποτέ ότι θα νοιώσω έτσι, άλλωστε οι καταβολές μου είναι τέτοιες, αυτές ενός ανθρώπου που αγωνίζεται σε καθημερινή βάση χρόνια τώρα για μια δικαιότερη κοινωνία, τα δικαιώματα, τα κοινωνικά αγαθά του νερού και του ρεύματος, της εργασίας, την Δημοκρατία την Λαϊκή κυριαρχία και την Εθνική Ανεξαρτησία, που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να με προσδιορίσει σε έναν "καθώς πρέπει" πολιτικό καριέρας.

Το πιο εύκολο αναγνώρισμα σε εμένα για όσους με έχουν γνωρίσει μέσα από τις δράσεις σε κινηματικές διαδικασίες, είναι αυτή του ακτιβισμού και του αγώνα χωρίς να αναγνωρίζω γκρίζες ζώνες.

Στην ζωή όπως και στην πολιτική και στον αγώνα υπάρχει το λευκό και το μαύρο.

Προσωπικά όταν είδα στον χώρο εργασίας μου πριν μια δεκαετία και βάλε το μαύρο να τρώει τον έναν συνάδελφο μου μετά από τον άλλον αποφάσισα να αντισταθώ.

Έτσι οργανώθηκα οργάνωσα και άλλους συναδέλφους μαζί και ασχολήθηκα με τον συνδικαλισμό. Ανεξάρτητος, εκεί κάπου άρχισαν τα όργανα εναντίον μου…

Αντιπρόεδρος στο σωματείο εργαζομένων του Πράκτικερ Βόλου και έπειτα από ένα χρόνο αναδείχθηκα πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου επί δύο συναπτές θητείες..

Διώξεις συνδικαλιστικές και από εργασία ουκ μια τον αριθμό..

Μέσα στο συνδικαλισμό έκανα το πρώτο γερό στομάχι, άλλο να το βλέπεις από μακριά και άλλο να το ζεις καθημερινά…

Βρωμιά, εργοδοτικός αυθαιρετισμός και "μαύροι" εργατοπατέρες όλων των βαθμίδων να τα έχουν κάνει πλακάκια με το σύστημα.

Κάναμε πολλά για εργαζόμενους δεν μας άφησαν να κάνουμε περισσότερα και τα εμπόδια τα βάζανε οι παλιοί "καλοί συνδικαλιστές".

Παράλληλα ασχολήθηκα με την Αλληλεγγύη με υπέροχα άτομα και ανιδιοτελείς συνανθρώπους μας που δώσαμε έναν ξεχωριστό αγώνα για την αξιοπρέπεια οικογενειών στην Μαγνησία.

Είχα την τύχη να είμαι ο Συντονιστής της επιτροπής πολιτών υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούλη του 2015 και ένας εκ των κεντρικών ομιλητών στην παραλία του Βόλου και στην λαοθάλασσα που είχα μπροστά μου, δάκρυσα και εγώ μαζί με τους Μαγνησιώτες και Μαγνησιώτισσες τραγουδώντας τον εθνικό μας ύμνο!

Περηφάνια Ελπίδα αίσθηση της αξιοπρέπειας ξανά και μετά η Προδοσία Τσίπρα…

Παγωμάρα Απογοήτευση ναι αλλά η απόσυρση δεν ήταν λύση, η υποχώρηση δεν θα έσωζε την υπόθεση του λαού μας..

Βρεθήκαμε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν τριάμισι χρόνια και κάτι, μιλήσαμε για την προδοσία του Τσίπρα και της παρέας του και μου μίλησε για το όραμα της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ενός κινήματος που θα ενσαρκώνουν πολίτες ανιδιοτελείς από την κοινωνία μας, για να παλέψουν για αυτά τα υπέροχα τα πολύ μεγάλα που οι του ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ πρόδωσαν πιστοί στο καθεστώς και όχι στον λαό μας.

Στα μάτια της  στα λόγια της αλλά κυρίως στα έργα της, είδα εμένα είδα εσένα, είδα όλους εμάς που θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη ανεξάρτητη  με τον λαό κυρίαρχο.

Στην ερώτηση της τι προτίθεμαι να κάνω για όλα αυτά, απαντώ μέχρι σήμερα όπως ξέρω καλύτερα, με πράξεις.

Με συνίδρυση και ενεργή συμμετοχή στα μεγάλα κινήματα της Μαγνησίας μας (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF από την Δημοτική αρχή Βόλου, πολίτες ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης λαϊκής κατοικίας) αγωνίζομαι μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας για ένα καθαρό περιβάλλον, για το δικαίωμα του κάθε πολίτη στο δικό του κεραμίδι, και για τα κοινωνικά αγαθά.

Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μου έγινε να μου ζητήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ζωή μας, και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που είμαι ιδρυτικό μέλος της, να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές στην πατρίδα μου, στην Μαγνησία μας, ενάντια στο καθεστώς αυτών που καταδυναστεύουν τον λαό και ξεπουλάνε την Ελλάδα μας.

Έγραψα πολλά θα μπορούσα άλλα τόσα, σου είπα δεν είμαι πολιτικός, δεν μπαίνω σε καλούπια, το ποιος είμαι και τι έπραξα θα μου το αποδώσουν φαντάζομαι όταν θα έχω φύγει από αυτόν τον πλανήτη.

Δεν θα σου υποσχεθώ  φίλε και φίλη  μου τίποτα παραπάνω, από αυτό.

Θα σε κοιτάω όπως σε κοιτώ και τώρα στα μάτια καθαρά!

Θα σε κοιτώ όπως κοιτούσα τα μάτια του καθένα από εσάς στο ΌΧΙ του Λαού μας.

Δεν θα προδώσω ποτέ τα πιστεύω μας, την ιδεολογία μας και τους λόγους που θα ψηφίσεις εμένα και τον συνδυασμό μας.

 

Ποιοί είναι αυτοί;

Είναι τα έξι Δέλτα της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Διαφάνεια Δημοκρατία Δικαιώματα Διαγραφή Χρέους Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων  Δικαιοσύνη

 

Εγώ μπορώ να αλλάξω τον κόσμο

Εσύ;
ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?