Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Ευρωεκλογές 2019: Συμπλέω!

Της Χαριτίνης Δογάνη, Δικηγόρου, Υποψήφιας με το Ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύση Ελευθερίας»

"Υποστηρίζω την «Πλεύση Ελευθερίας» γιατί πιστεύω ότι κανένα πρόβλημα δε λύνεται με βάση τη λογική που το δημιούργησε.

Φιλοδοξώ να συμβάλω όσο πιο καλά μπορώ:
1. Για μια ευημερία χωρίς αποκλεισμούς. Έχοντας εργασθεί για μακρό χρονικό διάστημα σε διεθνές επίπεδο, υπερασπίζοντας ευάλωτες οικονομίες για διαγραφή χρέους και διεκδίκηση κρατικών οφειλών, έχω αποκτήσει την πολύ βαθιά πεποίθηση ότι δεν προκύπτει όφελος με την εφαρμογή μέτρων λιτότητας.
Υπάρχουν εναλλακτικές και άκρως αποτελεσματικές λύσεις για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό και να αποκατασταθεί η χώρα με την αξιοπρέπειά της.
2. Για μια συμμετοχική δημοκρατία. Έχοντας αναλύσει επί μακρόν την ευρηµατικότητα που έχουν επιδείξει οι «αρχαίοι» (οι πρόγονοί μας) για να θεσπίσουν δίκαιους και ισορροπημένους δημοκρατικούς θεσμούς, με μια ισχυρή αίσθηση «εξοικείωσης» και ταύτισης των πολιτών,
Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι «άσκησης της πολιτικής» σήμερα, ώστε να προκύψει μια ισχυρή συσπείρωση των συμπολιτών με καλή πίστη και καλή θέληση.
3. Για μια κοινωνία εμπιστοσύνης. Απέναντι στο «διαίρει και βασίλευε» υπάρχει το: «η ισχύς εν τη ενώσει». Από εμάς εξαρτάται το να δώσουμε στo ευρωπαϊκό σύνθημα: «η διαφορετικότητα μας ενώνει», ένα πνεύμα αδελφοσύνης.

Σ' αυτόν τον ξένο που, τελικά, τόσο μας µοιάζει, ας δείξουμε το ελληνικό μας φιλότιμο.

Ας κάνουμε το πρώτο βήμα στην τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου.

Το Αρχιπέλαγος είναι που ανοικοδομεί την πατρίδα. Η θάλασσά της η γαλάζια, μας προσφέρεται για πλεύση.

Εμπρός να αναδείξουμε την «Πλεύση Ελευθερίας». Έχουμε ούριο άνεμο. Όλα μπορούμε να τα κατορθώσουμε!"

Χαριτίνη


Δικηγόρος σε διεθνές επίπεδο, ειδικευμένη στο δίκαιο κρατικών προϋπολογισμών, με 20ετή εμπειρία υπεράσπισης ευάλωτων οικονομιών για διαγραφή χρέους και διεκδίκηση κρατικών οφειλών. Πολύγλωσση και πολυταξιδεμένη, πολίτις µιας Ευρώπης-Αρχιπελάγους που σύνορα δεν έχει!
ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?