Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Η δικαιοσύνη με την… εξαρτημένη «ανεξαρτησία» της

Γιώργου Γιαννούλη, Απόφοιτου Λυκείου, μέλους της ΚΒ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων

Είναι γνωστό ότι για να λαμβάνει κανείς σωστές αποφάσεις πρέπει να δρα ανεξάρτητα από πολιτικούς, ιδεολογικούς και κομματικούς σκοπούς. Κάποιοι, σχετιζόμενοι με τον κλάδο της Δικαιοσύνης, το πράττουν αδιαμφισβήτητα. Κάποιοι άλλοι, όχι. Για να πούμε ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί με γνώμονα τη Δημοκρατία πρέπει να επικρατούν οι πρώτοι, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δεν ισχύει πάντα.

Μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία όταν παραβιάζονται συνταγματικοί νόμοι από τα «συμφέροντα» και καλύπτονται, με απεχθή τρόπο, υποθέσεις που επιβαρύνουν τα «μεγάλα» ονόματα; Σίγουρα όχι. Η κατάσταση γίνεται πιο θλιβερή όταν η υπονόμευση της Δημοκρατίας συμβαίνει στην ίδια τη χώρα όπου γεννήθηκε! Η κατάσταση στο Μάτι Αττικής όπου, τον Ιούλιο του 2018, έχασαν τη ζωή τους 100 συνάνθρωποί μας, αλλά και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι, αποτελεί απόδειξη της ανευθυνότητας των αρμοδίων να αντιμετωπίσουν μια τέτοια περίπτωση, αλλά και της γραφειοκρατίας όσον αφορά τη διερεύνηση των αιτιών της.

Η υπόθεση πήγε στη Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις των πληγέντων, αλλά και άλλων ανθρώπων που τους συμπαραστάθηκαν. Τα κλιμάκια των δυο κομμάτων που «φλερτάρουν» με την εξουσία δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα! «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», υποστηρίζουν πολλοί, αλλά οι αρμόδιοι έκαναν λόγο για πλημμέλημα! Τι εμπιστοσύνη να υπάρχει, λοιπόν; Φυσικά, υπάρχουν και άνθρωποι αξιόλογοι, αλλά τις σοβαρές υποθέσεις τις αναλαμβάνουν οι «ειδικοί» για να πράξουν αναλόγως των εντολέων τους… Είναι πλημμέλημα ή κακούργημα η ανθρωποκτονία με κακουργηματική έκθεση, αγαπητοί «ψευτο-αγωνιστές»; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι, αν συνέβαινε αυτό το ειδεχθές έγκλημα σε άλλα χρόνια, θα είχαν βγει στους δρόμους! Ή μήπως όχι;

Την εύκολη «δουλειά» των αρμοδίων στήριξαν, με την ανοχή και την αποσιώπησή τους, οι εκπρόσωποι της δήθεν Αντιπολίτευσης… Αλλά βέβαια, αν τολμήσουν να μιλήσουν, να καταθέσουν και να κινηθούν εμπράκτως για να αποδοθεί Δικαιοσύνη, θα βρουν μπροστά τους και τις δικές τους υποθέσεις. Δεν ξεχνάμε την παιδεραστία προβεβλημένου στελέχους από την «Αντιπολιτευόμενη» μεριά που ήρθε να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα οικονομικά σκάνδαλα! Αλλά η δικαιοσύνη επέλεξε να τον «τιμωρήσει» με τη γνωστή καραμέλα της ποινής με αναστολή! Συγχαρητήρια στους ψευτοπατριώτες της αγνής συντηρητικής ιδεολογίας, γιατί επί των ημερών τους, «ζούσαμε», όπως ισχυρίζονται κάποιοι, και τώρα θέλουν να μας «ξανασώσουν»… Τώρα πώς ζούσαμε, από το 2010, με τις μονομερείς αποφάσεις που έπαιρναν χωρίς να μας ρωτήσουν, είναι ένα... θέμα!

Αν πάμε, λοιπόν, λίγο πίσω, η Δικαιοσύνη πάλι ξέχασε, από την περίοδο του 2010, να ερευνήσει κατά πόσο νόμιμα είναι τα δυσχερή οικονομικά προγράμματα που επιβλήθηκαν για ένα μη βιώσιμο χρέος, όπως αποδείχθηκε, το 2015, με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους! Η Επιτροπή αυτή ήταν, για κάποιους, κομματική και κοστοβόρα. Φαίνεται ότι ενοχλούσε γιατί ερεύνησε και αποκάλυψε το μεγαλύτερο από όλα τα σκάνδαλα, αυτό της υπερβολικής διόγκωσης του Δημοσίου Χρέους! Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αδικαιολόγητα διακόπηκαν οι εργασίες της μοναδικής αυτής ανεξάρτητης Επιτροπής. Έτσι, με μια απόφαση, με μια ανακοίνωση χωρίς να δίνονται εξηγήσεις. Με τον ίδιο απλό τρόπο που θα καταργούσαν τα Μνημόνια, οι ίδιοι σταμάτησαν το έργο της Επιτροπής αυτής… Μάλλον «μπερδεύτηκαν» οι εκπρόσωποι του «νέου». Άραγε, πόσο νέο είναι αυτό που συνέβη το 2015; Η συνέχιση, δηλαδή, της ίδιας πολιτικής;

Όσον δε αφορά τις μη βιώσιμες οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται με απούσα τη Δικαιοσύνη, προκάλεσε έκπληξη η δήλωση κορυφαίου Κυβερνητικού στελέχους, πριν από μερικές εβδομάδες, ότι τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα-αν όχι όλα-νομοσχέδια έρχονταν κατ’ εντολή των ευρωπαϊκών θεσμών! Και ότι τώρα, αφού «βγήκαμε» από τα Μνημόνια, θα πάμε καλά. Κατά τα άλλα αυτοί που μιλούσαν το 2015 για τα κατά παραγγελία νομοσχέδια που θα ψηφίζονταν λόγω Μνημονίων, κατηγορήθηκαν για «προδοσία» από τους καπηλευτές και υπονομευτές της Δημοκρατίας.

Η Δικαιοσύνη λειτουργεί με τα πρόσωπα τα οποία την δομούν. Και εννοείται ότι δεν ευθύνονται όλοι όσοι ασχολούνται με αυτήν για τη σημερινή της κατάντια. Μόνο αν μπουν καθαροί άνθρωποι, που θα λειτουργούν ανεπηρέαστοι, θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλάμε με βεβαιότητα για την πλήρη ανεξαρτησία της.

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?