Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Διπλωματικό ανοσιούργημα

Του Γιώργου Καλεάδη, πρόεδρου "Πυρικαύστου Ελλάδας", οικονομολόγου-συγγραφέα

Η θέση άμυνας στην οποία θα βρίσκεται η Ελλάδα μετά την "Συμφωνία" των Πρεσπών καθημερινά γίνεται όλο και περισσότερο εμφανής. Έρευνα του BBC, και μάλιστα από Ελληνίδα στην καταγωγή δημοσιογράφο, η οποία δημοσιεύτηκε έξι μήνες μετά την διεξαγωγή της, αναφέρεται ευθέως στην ύπαρξη "Μακεδονικής" μειονότητας στην Μακεδονία. Οι διαμαρτυρίες της Κυβέρνησης δεν απέφεραν την ουσιαστική αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας από το συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων.

Όσο ο χρόνος θα προχωρά, όλο και περισσότερο θα καθίσταται και πλέον σαφές το πόσο δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα η συγκεκριμένη "Συμφωνία". Μία "Συμφωνία" η οποία παραχαράσσει την ιστορική αλήθεια σε βάρος της χώρας μας και δημιουργεί νέα δεδομένα στα, και με πολέμους δοκιμασθέντα, Βαλκάνια.

Η αναφορά του πρώην ΥΠ.ΕΞ., από τους Δελφούς, στα Σκόπια ως "Μακεδονία" φανερώνει τον τρόπο σκέψης επί του οποίου στηρίχθηκε η "διαπραγμάτευση", η οποία οδήγησε στην συγκεκριμένη "Συμφωνία". Ένας τρόπος σκέψης, ο πυρήνας του οποίου-πέραν της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δανειστών-δυναστών Ε.Ε., Η.Π.Α και ΝΑΤΟ-ενισχύει αφάνταστα εκουσίως το οπλοστάσιο των γειτόνων, στην περίπτωση εκείνη κατά την οποία θα θελήσουν στο μέλλον να εγείρουν ζητήματα, όπως αυτό το οποίο έθεσε η έρευνα του BBC.

Στο διπλωματικό σώμα, διεθνώς, η συγκεκριμένη "Συμφωνία" πρέπει να διδάσκεται ως το απόλυτο και μοναδικό στην Ιστορία παράδειγμα διπλωματικής αυτοχειρίας, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο. Επίσης, θέση περίοπτου μαθήματος, μάλιστα, θα πρέπει να καταλάβει η εν λόγω "Συμφωνία" και στις πολιτικές επιστήμες. Σε αυτή την διδασκαλία θα εξηγείται πώς, όταν μία χώρα καθίσταται οικονομική, και όχι μόνο, αποικία, οικονομικά υπόδουλη ένεκα των Μνημονίων και εκχωρεί με αυτόν τον τρόπο την Εθνική της Ανεξαρτησία, τον Εθνικό της πλούτο και την Λαϊκή Κυριαρχία, οδηγείται νομοτελειακά στην σύναψη "Συμφωνιών" πλήρως εκπτωτικών σε όλα τα επίπεδα και εξ αυτού άκρως επικίνδυνων και για τον Λαό και για την χώρα.

Ο Πρωθυπουργός, στους τελευταίους μήνες της θητείας του, εκτός της ψηφοθηρικής προσπάθειάς του να προσεγγίσει και να προσεταιριστεί μέρος από το βαθύ ΠΑ.ΣΟΚ, η οποία πιστεύει ότι θα τον επανακαθορίσει ιδεολογικά και θα τον διασώσει εκλογικά, καθίσταται εξαίσιος και υπέροχος διαστρεβλωτής της αλήθειας, όταν από τους Δελφούς "βαφτίζει" την "Συμφωνία" διπλωματικό αριστούργημα, ενώ είναι διπλωματικό ανοσιούργημα και το Γ' Μνημόνιο, Γ’ Πρόγραμμα Στήριξης, χωρίς φυσικά να αναφέρεται στο έως το 2060 Δ' Μνημόνιο των ματωμένων πλεονασμάτων.

Την ίδια στιγμή, η Κυπριακή Κυβέρνηση, εμπράκτως, δικαιώνεται από την επιλογή της δημιουργίας της δικής της Α.Ο.Ζ., η οποία ήδη της επέφερε ένα σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου, εκμεταλλευόμενη με αυτό τον τρόπο τον εθνικό της πλούτο. Αντιθέτως, τα Μνημόνια αυτής της Κυβέρνησης οδηγούν στην πώληση του 30% των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από το Δημόσιο.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα ψάχνει με μεγεθυντικό φακό να βρει έστω ένα ψήγμα έργου αυτής της Κυβέρνησης, προκειμένου να ανακαλύψει τι θετικό προσέφερε με τις υπηρεσίες της η συγκεκριμένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα βρίσκει ούτε ίχνος τέτοιου στον αιώνα τον άπαντα. Αντιθέτως, το πολλαπλώς αρνητικό της έργο προς τον Λαό και την χώρα, θα κραυγάζει τόσο εμφατικώς, ούτως ώστε ο Χρόνος αντί να το σβήνει, τούτο θα αναδεικνύεται συνεχώς, καθώς οι συνέπειες αυτής της άκρως εξαρτημένης σκληρά φιλελεύθερης και επικίνδυνης πολιτικής είναι ατέρμονες και επικίνδυνες.

Στις επερχόμενες εκλογές, ο Ελληνικός Λαός, πιστεύουμε, με την ψήφο του, θα δείξει τον δρόμο ανατροπής αυτής της πολιτικής και θα συνεχίσει τους αγώνες ακόμη πιο έντονα προς αυτή την κατεύθυνση.

"[....] Δημοκρατία σημαίνει την πραγματική δυνατότητα συμμετοχής όλων των ατόμων στην εξουσία και μία τέτοια συμμετοχή επιβάλλει την ανάπτυξη υπεύθυνων πολιτών με ατομική κρίση. Μία τέτοια ανάπτυξη προϋποθέτει την απόλυτη κατοχύρωση και επέκταση των ατομικών ελευθεριών[....] (Κορνήλιος Καστοριάδης "Ο θρυμματισμένος κόσμος" Εκδόσεις "Ύψιλον" 1992. σελ. 168)
ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?