Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Προς το κανίς που κάνει την πάπια

Της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τ. Προέδρου της Βουλής

Ο διορισμός προσώπων ανύπαρκτων προσόντων σε θέσεις ευθύνης, επειδή έγλειψαν την εξουσία ή «μας κάνουν τη βρώμικη δουλειά» είναι κάτι που γνωρίζουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολλάκης εξ ιδίας πείρας.

Ο διορισμός του κ. Μπούτου, εκλεκτού του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, με πλαστογραφημένο μητρώο πτυχίων, σε θέση Διοικητή ενός από τα μεγαλύτερα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, όπου εργάζονται με αυταπάρνηση, σε άθλιες συνθήκες, γιατροί, νοσηλευτές και συνολικό προσωπικό και καταφεύγουν δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας για την υγεία τους, ο προνομιακός δηλαδή διορισμός σε θέση αμειβόμενη με εξαιρετικά υψηλά ποσά και με ευθύνη διαχείρισης ακόμη υψηλότερων κονδυλίων, είναι κάτι που δίνει το στίγμα της διαφθοράς και διαπλοκής του ίδιου του κ. Πολλάκη και του αφεντικού του. Όπως και το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών και οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, που αποκαλύπτουν μπίζνες με δημόσιο χρήμα, ρεμούλα, αναθέσεις, κακοδιαχείριση και ξανά πλαστογραφίες, επικίνδυνες εγκαταστάσεις, σοφάδες που καταπλακώνουν ασθενείς και συνοδούς. Ένα σύστημα υγείας όπως το ξέραμε, και χειρότερο, κατά το «Μια Βουλή όπως την ξέραμε».

Την ώρα που στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας καταγράφονται θάνατοι ασθενών και, μάλιστα, παιδιών (Λαμία, Λάρισα), η τακτική του τζάμπα μάγκα που κόβει κορδέλες σε Νοσοκομεία χωρίς μηχανήματα κι εξοπλισμό, κατά το πρότυπο των εγκαινίων Μετρό χωρίς συρμούς, δεν πρόκειται να σώσει τον κ. Πολλάκη. Ούτε και το να γρυλλίζει στους δημοσιογράφους την ώρα που νιαουρίζει στους δανειστές της χώρας και κουνάει την ουρά του στα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Πριν 6,5 μήνες συνάνθρωποί μας κάηκαν ζωντανοί και άλλοι πνίγηκαν αβοήθητοι κι υπέκυψαν στα τραύματά τους, την ώρα που ο κ. Πολλάκης συμμετείχε στην χονδροειδή απόπειρα συγκάλυψης των θανάτων και την σκηνοθετημένη κυβερνητική σύσκεψη. Κι ακόμη η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή για τον έλεγχο των ευθυνών του ιδίου και των συναυτουργών του. Για κακουργήματα και 100 νεκρούς.

Πριν 3,5 μήνες ο κ. Πολλάκης δήλωσε δημόσια ότι η Κυβέρνηση δωροδοκεί δικαστές και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει, για να πάνε κάποιοι φυλακή και να κερδίσει τις εκλογές. Και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η παραγγελία εισαγγελικής έρευνας για αυτήν την ομολογία διάπραξης κακουργημάτων.

Πριν 1,5 μήνα, εν όψει Συμφωνίας των Πρεσπών, αναζωπυρώθηκαν οι εισαγγελικές ενέργειες στην υπόθεση Novartis. Και έγιναν νέες αποκαλύψεις για καθοδηγούμενες από την Κυβέρνηση εισαγγελικές ενέργειες. Και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή παραγγελία διερεύνησης του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας.

Πριν 2,5 μήνες δικαστήριο έστειλε στη φυλακή με 10ετή κάθειρξη καθαρίστρια για πλαστό ενδεικτικό δημοτικού. Για κακούργημα. Να την πληρώσει η καθαρίστρια για τις αμαρτίες του Πολλάκη και των εκλεκτών του...
Αντίθετα με αυτό που νομίζει το κανίς και το αφεντικό του, η ασυλία του δεν τον καλύπτει. Ούτε θα διαρκέσει επ' άπειρον.

Η υπόθαλψη εγκληματία, η προστασία την οποία παρείχε και παρέχει στον διορισμένο Διοικητή του, η απόπειρα συγκάλυψης πλαστογραφίας, απιστίας, απάτης σε βάρος του δημοσίου, αφ’ ενός είναι ενδεικτικά της εξαρχής γνώσης του, αφετέρου είναι αυτοτελώς κολάσιμα και ελεγκτέα.

Αντί να κρύβεται πίσω από τη βουλευτική και υπουργική ασυλία, του προτείνω, για αλλαγή, να κάνει μια πράξη που θα έκανε ένας κανονικός πολιτικός που φοράει παντελόνια: να παραιτηθεί. Και να αφήσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει και να κρίνει. Η καταγωγή του από την Κρήτη θα έπρεπε να τον έχει εμπνεύσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Οι Κρητικοί δεν έχουν σχέση με αυτή την θρασύδειλη συμπεριφορά. Ας μη ντροπιάζει άλλο το νησί του.

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?