Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

“COLPO GROSSΟ”

Της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση της Κυβέρνησής του, 6 μέρες μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου.
Με την παραίτηση αυτή δρομολογήθηκε η βίαιη και πρόωρη διάλυση της Βουλής, ώστε να απαλλαγούν από εμένα ως Πρόεδρο και από τους υπόλοιπους ενοχλητικούς βουλευτές που ψήφισαν ΌΧΙ στο 3ο Μνημόνιο.

Για το σκοπό αυτό η παραίτηση ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά, ενώ τις προηγούμενες ημέρες κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης που μιλούσαν στο όνομα του κ. Τσίπρα (Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης) διαβεβαίωναν ότι “δεν θα πάμε σε εκλογές, η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία” (Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος) και ανακοίνωναν από ΜΜΕ ότι η Κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή (Φλαμπουράρης, Υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ).

Στο ίδιο διάστημα ο κ. Τσίπρας πραγματοποιούσε διακοπές σε βίλα εφοπλιστή και θαλάσσιες βόλτες με κότερο επιχειρηματία- δημοσιεύθηκαν και οι σχετικές φωτογραφίες.
Ως Πρόεδρος τότε της Βουλής πληροφορήθηκα την παραίτηση της Κυβέρνησης από τα ΜΜΕ.

Όπως εν συνεχεία αποκαλύφθηκε, από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, η παραίτηση της Κυβέρνησης και η πρόκληση πρόωρων εκλογών είχε συμφωνηθεί μεταξύ Τσίπρα-Παυλόπουλου-δανειστών.

Ακολούθησε μια αγωνιώδης προσπάθεια να επισπευσθεί η διάλυση της Βουλής, με αντισυνταγματικές διαδικασίες. Το ίδιο βράδυ της παραίτησής του ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Παυλόπουλο και μπροστά στις κάμερες του είπε: “αν υποθέσουμε ότι τώρα μου δίνετε την διερευνητική εντολή, να θεωρήσετε ότι σας την επιστρέφω”.

Στόχος, να απαλειφθεί η τριήμερη διάρκεια της συνταγματικά επιβαλλόμενης διερεύνησης δυνατότητας σχηματισμού άλλης Κυβέρνησης. Τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, στο ίδιο πλαίσιο της ίδιας αντισυνταγματικής επίσπευσης, ο κ. Παυλόπουλος απέστειλε με μέιλ την δεύτερη εντολή στον κ. Μεϊμαράκη.

Όλα γίνονταν για να αιφνιδιαστούν οι πολίτες, αλλά και να μην προλάβει να οργανωθεί πολιτική απάντηση από όσους αντιστεκόμασταν στα Μνημόνια.

Μέχρι την διάλυση της Βουλής στις 28 Αυγούστου 2015 συγκλήθηκε από εμένα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να ζητήσει τα πρακτικά του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου, που ο κ. Παυλόπουλος αρνείτο να δώσει και να δημοσιοποιήσει, συγκλήθηκε η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και το ζήτημα των Γερμανικών Οφειλών, συγκλήθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο την εξέταση και βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα για την υπόθεση Siemens.

Σε όλες αυτές τις συνεδριάσεις δεν επιτεύχθηκε απαρτία, αφού όλα τα Κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛΛ-ΚΚΕ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, απείχαν συντονισμένα και συνεννοημένα, με σκοπό να μη σχηματισθεί απαρτία.

Οι εκλογές που ακολούθησαν έγιναν με το 3ο Μνημόνιο ψηφισμένο, τον ελληνικό λαό προδομένο και αιφνιδιασμένο, και όσους αντιταχθήκαμε στα Μνημόνια να στρατευόμαστε σε μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους πολίτες και να οργανώσουμε σε ασφυκτικές προθεσμίες μια εκλογική πρόταση.

Ο Ελληνικός λαός απείχε σε ποσοστό ρεκόρ από τις εκλογές. 52% των πολιτών δεν ψήφισε ή ψήφισε άκυρο και λευκό. Οι περισσότεροι πολίτες αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία της ψήφου, μετά την ευθεία παραβίαση της ψήφου του δημοψηφίσματος και ενώ τους καλούσαν να επιλέξουν τον καλύτερο εφαρμοστή του ήδη ψηφισμένου στη Βουλή Μνημονίου, στο οποίο οι ίδιοι είχαν πει ΟΧΙ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν το επιδιωκόμενο από τον κ. Τσίπρα. Πατώντας πάνω στην αποχή, τον αιφνιδιασμό, την απογοήτευση και την σύγχυση των πολιτών, εκκαθάρισε τη Βουλή από τους αντιμνημονιακούς και ανανέωσε την παραμονή του στην εξουσία.
Τρία χρόνια μετά και ενώ επίκειται ένα νέο πρωθυπουργικό διάγγελμα δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια, το πιο σημαντικό είναι ότι οι πολίτες πια γνωρίζουν και ότι εξαπατήθηκαν και εάν οι κυβερνώντες υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών ή ξένων δυνάμεων και συμφερόντων, που μετέτρεψαν τη χώρα μας σε αποικία.

Κι έχει σημασία να μην τους επιτρέψουν, να μην τους επιτρέψουμε, να παραμείνουν στην εξουσία με άλλο ένα COLPO GROSSO.
Ας φροντίσουμε στις επόμενες εκλογές, να δικαιωθούν οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί απατεώνες.
Ας φροντίσουμε η εξουσία να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στους πολίτες, στο λαό.
Η δική μας προσπάθεια σε αυτό στοχεύει.

Και σε αυτό προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας που διεκδικούν να χτίσουμε μαζί από την αρχή τη χώρα και τη ζωή μας.
Μαζί θα οικοδομήσουμε την αληθινή, άμεση δημοκρατία.
Μαζί θα ανατρέψουμε αυτό το σάπιο καθεστώς και αυτούς που διαχρονικά το στήριξαν και το υπηρέτησαν, από όπου κι αν προέρχονται.

Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Κοιτάμε μπροστά.

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?