Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

Από το Κάρντιφ - Ουαλία

Του Διαμαντή Φαλέγκου

Πολλά μεγάλα έργα κατορθώνονται με μικρούς καθημερινούς αγώνες της ζωής. Μας έχει ειπωθεί ότι υπάρχει μια σθεναρή ανδρεία, που αν και αφανής, αμύνεται θαρραλέα στο σκοτάδι, εναντίον της θανάσιμης εισβολής της φτώχειας και της χυδαιότητας.

Υπάρχουν ευγενικοί και μυστηριώδεις θρίαμβοι του οποίους δεν τους αντικρίζει τα ανθρώπινο μάτι, που δεν επιβραβεύονται από κανέναν ούτε και εορτάζονται με τυμπανοκρουσίες. Η Ζωή, η δυστυχία, η απομόνωση, η εγκατάλειψη, η φτώχεια , αποτελούν όλα πεδία μάχης που έχουν τους ήρωές τους, αφανείς ήρωες που μερικές φορές είναι σπουδαιότεροι απο αυτούς που δοξάζονται.

Ο συνειδητοποιημένος πολίτης ενος υγιους δημοκρατικού κράτους θα πρέπει να μάχεται με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο θάρρος εναντίον αυτών των εισβολών της φτώχειας και της χυδαιότητας , τα οποία μάχονται όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα έθνη! Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο, ακόμη και μέσα στο σκοτάδι , διαμαρτυρόμενος για τα κακώς κείμενα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τιμητικό και εύγλωττα διατυπωμένο από την εκφορά της αλήθειας σε στιγμές αγανακτήσεως. Είναι ποιο δύσκολο για τους ανθρώπους να διατηρήσουν παρά να κερδίσουν την δημοκρατική τους ελευθερία.

Οι Διαμαρτυρόμενοι υπέρ της αλήθειας είναι πάντοντε αναγκαίοι, γιατί το δίκαιο πρέπει να διαμαρτύρεται συνεχώς εναντίον της αδικίας.

Γιατί Πραγματικά υπάρχει Αιωνιότητα στο Δίκαιο.

Αν στην Πατρίδα μας λοιπόν έχουν αφαιρεθεί -Ελευθερίες και Δικαιώματα- δεν θα πρέπει να απελπίζεται.

Η σύγκρουση Δικαίου και Αδίκου είναι αέναη.

(( Η καταλήστευση ενός λαού δεν επιβάλλεται ποτέ μόνιμα)).

Η αποκατάσταση των δικαιωμάτων του δεν υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς γιατί αν οι πολίτες αυτού του λαού πραγματικά θελήσουν να ξανά βρουν τον δρόμο τους, η βυθισμένη Χώρα θα επανέλθει στην επιφάνεια και θα εμφανιστεί εκ νέου, ενώ η φτώχεια η δυστυχία και ο μαρασμός που της επέβαλαν θα κριθεί από την ιστορία ως ο φονέας των θυμάτων της!!!!

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?