Å×Ù ËÏÃÏ

Å×Ù ËÏÃÏ Å×Ù ËÏÃÏ

γράψε κάτι που αξίζει να διαβαστεί ή κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί

FREEDOM TV - Για όλους αυτούς τους λόγους

Του Γιώργου Σταματόπουλου, δημοσιογράφου

Για να μεταδίδεται η πληροφορία με ακρίβεια και καθαρότητα, έξω από σκοπιμότητες και χωρίς χειραγώγηση από μεγάλα κόμματα και μεγάλα συμφέροντα.
Για να επαναποκτήσει η δημοσιογραφία το κύρος της και τη σοβαρότητά της, να ξαναγίνει λειτούργημα και «όπλο» της κοινωνίας στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον της οι μνημονιακές εξουσίες.
Για να νιώσει ο πολίτης ότι την έχει σύμμαχο στον ασταμάτητο αγώνα για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, για ισονομία και ισοπολιτεία.

Για μια επικοινωνία απαλλαγμένη από εργοδότες και κηδεμόνες, μακριά από σκοτεινά κέντρα αποφάσεων, με συμμετοχή των πολιτών σε αυτήν την επικοινωνία.
Για μια κριτική ματιά σε όσα συμβαίνουν και παρουσιάζονται διαστρεβλωμένα και λειψά από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.
Για να νιώσει ο αναγνώστης, ο ακροατής, ο θεατής ότι δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη του και ότι αυτά παρουσιάζονται ως έχουν.
Για να έχει ο ίδιος τη δυνατότητα να τα αναλύει, να τα φιλτράρει και να συμμερίζεται την ερμηνεία τους με ελεύθερους πολίτες ώστε να επιτευχθεί μια κοινωνική διεργασία που θα υπηρετεί τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Για να απελευθερωθεί η δημοσιογραφία από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της με τα κέντρα της εξουσίας, με αδίστακτους επιχειρηματίες και μωροφιλόδοξους, προσκυνημένους πολιτικούς, που ξεπουλάνε ήθος και συνείδηση προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία.
Για να ακούγονται όλες οι φωνές με όλους τους τόνους, τη χροιά και τις «αποχρώσεις» τους, να ζυμώνονται και να συγκρούονται ιδέες και πεποιθήσεις, γιατί μόνο έτσι προάγεται ο πολιτικός πολιτισμός και αποκρυσταλλώνεται εθνική κουλτούρα: μέσα από τη στερεότητα των επιχειρημάτων όλων των συγκρουόμενων·
οι συνθήκες δεν υπάρχουν από μόνες τους, από τους ανθρώπους διαμορφώνονται και όχι το αντίστροφο.

Για να βελτιωθούν οι κοινωνικές συνθήκες πρέπει να βελτιωθούν οι άνθρωποι, για να βελτιωθούν οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν σθένος και αυτοπεποίθηση και για να το πετύχουν αυτό πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά, να τα συνδιαμορφώνουν.
Και μόνο με τη συνεχή επαγρύπνηση και συμμετοχή, με την πολιτική γεώργωση, είναι δυνατή η εξάπλωση του υπεύθυνου, ελεύθερου και ανεξάρτητου πνεύματος.

Για να επανέλθει ο πολιτισμός στον ιστορικό και παιδαγωγικό του τόπο, που δεν είναι άλλος από την ήπια συμβίωση της παράδοσης με το παρόν και το μέλλον της χώρας, της Ιστορίας με την (χαρούμενη) επιστήμη.
Για να διαλυθεί και εξαφανιστεί ο φόβος των μνημονίων και η χυδαία κρατική πολιτική ότι Δεν Υπάρχει Εναλλακτική Λύση.
Να εξοριστεί διά παντός το πνιγηρό συναίσθημα της ταπείνωσης, της απώλειας της αξιοπρέπειας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, του τσακίσματος της εθνικής κυριαρχίας.
Να γίνει κατανοητό ότι δεν συμβιβάστηκε ο ελληνικός λαός, το απέδειξε εξάλλου αυτό με το περήφανο 62% του «όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015·
συμβιβάστηκαν και ταπεινώθηκαν οι πολιτικοί της Αριστεράς, συντρίβοντας με τη ματαιοδοξία και εξουσιολαγνεία τους τα ιδεώδη και τους ποταμούς αίματος των αγωνιστών της.

Κυρίως να ξεριζωθεί η απελπισία και η παραίτηση από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Να γίνει στιβαρή συνείδηση ότι δεν έχουν όλα τελειώσει, ότι το κλίμα ανασφάλειας είναι μια αισχρή προπαγάνδα των κυβερνώντων, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πούμε ένα ακόμη γενναίο «όχι» στους αδίστακτους νεοφιλελεύθερους, δεξιούς αλλά πρόσφατα και αριστερούς.

Για να είναι ελεύθερος ο καθένας να κρίνει την είδηση αφού πρώτα την αναλύσει ο άφοβος και κριτικός νους του.
Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο: να εξοριστεί ο φόβος και να γίνει κοινός τόπος ότι είναι στο χέρι μας να αρνηθούμε κάθε μνημονιακή κυβέρνηση.
Το «χρέος» δεν είναι του ελληνικού λαού αλλά των υποτελών κυβερνήσεων και των ελίτ, που τις ανεβάζουν και τις κατεβάζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και τη διαφύλαξή τους, εσαεί.

Ο σωστά ενημερωμένος πολίτης είναι εχθρός της εξουσίας γιατί γίνεται επικίνδυνος, γιατί πλέον γνωρίζει (!) τα ψεύδη, την υποκρισία, τον κυνισμό της, τον αμοραλισμό της.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους, που θα φανούν στο εγγύς μέλλον, εμφανίζεται σήμερα στην οθόνη του υπολογιστή όλων των Ελλήνων η διαδικτυακή τηλεόραση Freedomtv, ανοιχτή στον κάθε ελεύθερο, σκεπτόμενο, προβληματιζόμενο πολίτη.

ΕΧΩ ΛΟΓΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ
 

ÔÉ ÃÉÍÅÔÁÉ? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?